Staatsexamen I + KNM + ONA: 9 maanden

Algemeen

Deze cursus bereidt cursisten voor op het succesvol afleggen van het Staatsexamen I . In deze cursus worden alle onderdelen die noodzakelijk zijn om examen te kunnen doen, aangeboden. De onderdelen die worden aangeboden zijn: Nederlands op A2 tot B1 niveau (lezen, schrijven, luisteren en spreken, grammatica). Daarnaast wordt de cursist voorbereid op de Kennis van de Nederlandse Maatschappij en de Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt.  
Deze cursus is bedoeld voor hoogopgeleide personen met een snel leervermogen. Ook middelbaar opgeleide personen met een taalniveau A2 op weg naar B1 kunnen aan deze cursus succesvol deelnemen. Aan het eind van deze cursus beheerst de cursist Nederlands op B1 niveau en is hij/zij voldoende getraind om het Staatsexamen I op B1 niveau succesvol af te leggen, inclusief de nieuwe verplichte onderdelen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) en Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

Cursusinhoud en lesmateriaal
Na aanmelding bij het NCB wordt eerst met de cursist een uitgebreid intakegesprek gevoerd en een toets afgenomen. Op basis van het intakegesprek en de toets wordt een cursusadvies opgesteld dat met de cursist wordt besproken. 
De lessen worden gegeven door ervaren NT2 docenten die in bezit zijn van het NT2 certificaat of lesbevoegdheid.
Gedurende de cursus worden de cursisten 2x getoetst om hun vorderingen te meten. Twee maanden voor het einde van de cursus krijgen de cursisten via het NCB examentraining. Op deze wijze worden de cursisten optimaal voorbereid voor de examens.
Elke cursist krijgt van het NCB een inlogcode voor de NCB e-learningmethode Nieuwe Start Staatsexamen A2-B1, Nieuwe Start – Nederlandse Arbeidsmarkt en KNM. Cursisten kunnen naast het leren in de klas ook thuis achter hun computer onbeperkt met hun cursus oefenen. Daarnaast ontvangen cursisten de Samenleerboeken Nieuwe Start Nederlands deel 1 en 2, het Samenleerboek Nieuwe Start Nederlandse Arbeidsmarkt en een NT2 Woordenboek. De cursisten mogen na afloop van de cursus al deze boeken houden.

Cursisten krijgen met deze methode voldoende mogelijkheden om lezen, schrijven, spreken, luisteren en grammatica in het Nederlands goed te leren op B1 niveau. Daarnaast worden ze goed voorbereid op de examens Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt en Kennis van de Nederlandse Maatschappij. De cursisten kunnen met deze methode en aanpak vaak in één keer hun Staatsexamen I diploma halen. Deze cursus geeft een uitstekende aansluiting op het NCB Staatsexamentraject II.

Vooropleiding en taalniveau
Deze cursus is geschikt voor hoogopgeleide en middenopgeleide mensen met een snel leervermogen en Nederlands taalniveau A2.

Cursusduur en contacturen
De cursisten krijgen gedurende 9 maanden, 2 keer per week 3 uur les.
Totale contacturen zijn: 200 uren.
De cursisten dienen daarnaast minimaal 12 uur per week thuis verder te studeren.

Groepsgrootte en leslocaties
Groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 15 personen.
Alle leslocaties van het NCB zijn voorzien van computers, whiteboard, audiovisuele apparatuur. NCB heeft momenteel diverse leslocaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Barendrecht, Pijnacker en Waalwijk, Tilburg, Alphen (N-Br) en leiden.
Voor meer informatie bel naar het NCB: 088-877 00 00 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelding vul het Aanmeldingsformulier in.

Kosten

 • NCB Staasexamem I cursus zonder een Diplomagarantie: inclusief 200 uren les, inlogcode voor de NCB e-learningmethode Staatsexamen I, Examentraining, Samenleer boeken 1 en 2, Samenleerboek Nieuwe Start Nederlandse Arbeidsmarkt, NT2 woordenboek. Kosten voor Staatsexamen, ONA, KNM en alle herexamens worden door de cursist zelf betaald. 
  Prijs: € 3.325,-- of in termijnen betalen 9 x € 392,--

   

 • DUO lening: U kunt voor deze cursus bij het NCB in aanmerking komen voor de lening via DUO. Het NCB kan u helpen om deze lening aan te vragen. Voor meer informatie over de DUO lening en berekening hoeveel lening u kunt krijgen klik hier.

Voor alle cursussen zijn de Algemene Voorwaarden van het NCB van toepassing.

Choose your language

ncb language

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding voor een gratis proefles of om u in te schrijven:

Bellen met 088 877 00 00

Mailen met info@ncbnet.nl

Het aanmeldingsformulier invullen.

twitter ncb facebook ncb linkedin ncb  logo crkbo 2 blik keurmerk

blikopwerk ster

NCB Diplomagarantie!

 • Diploma inburgering
 • Diploma staatsexamen I en II
 • Les in kleine groepen
 • Geen wachttijd
 • Les van een ervaren docent
 • 24 uur per dag online kunnen oefenen
 • Lesboeken
 • Woordenboek Nederlands
 • Leen laptop
 • Duo lening aanvragen
 • Maandelijkse termijnen betalen
 • Examentraining
 • Examengeld

Terug naar

logo ncb