• Morocco Syria Turkish Ghana Dutch

Nieuwsoverzicht

Vacature docenten vestiging Leiden

19 Mei 2022

Wil jij graag volwassen anderstaligen helpen met het leren van de Nederlandse taal? Ben je maatschappelijk betrokken en wil je inburgeraars helpen beter te...

Lees meer

NCB introduceert intensieve cursussen Nederlands en Inburgering met ondersteuning in eigen taal

NCB introduceert intensieve cursussen Nederlands en Inburgering met ondersteuning in eigen taal, 16 November 2021

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor cursisten die snel en succesvol willen inburgeren, maar nog niet alles in het Nederlands begrijpen. Voor hen bieden wij 1,5 uur per week ondersteuning in hun eigen taal aan. Momenteel hebben wij ondersteuningslessen in het Turks of Arabisch.

 

Binnen deze cursus krijg je 2 keer 3 uur les per week van een Nederlandse docent in de klas. Daar leer je vooral grammatica, schrijven en spreken in het Nederlands. Daarnaast werk je thuis met ons uitgebreide e-learningsysteem om je woordenschat uit te breiden en hiermee te oefenen.

 

Wat deze cursus bijzonder maakt, is dat je binnen dit traject 1,5 uur online les krijgt van een docent in jouw eigen taal. Hier wordt de grammatica in eigen taal uitgelegd en kun je vragen stellen over bepaalde zaken die je in de Nederlandse les niet begrijpt.

 

De cursus is onderverdeeld in blokken voor laagopgeleiden, midden- en hoogopgeleiden van 10 tot 24 weken en met groepen van 12-15 cursisten. Als je de inburgeringscursus succes vol afgerond hebt, kun je jezelf aanmelden voor de officiële examens Nederlands (lezen, schrijven, luisteren en spreken) bij DUO.

 

Ook bieden wij een online cursus aan voor midden- en hoogopgeleide inburgeraars die in snel tempo A2- tot B2-niveau Nederlands willen leren en succesvol hun inburgeringsdiploma willen halen.

 

Er zijn cursussen voor de volgende niveaus:

 

  • A1 – A2 (40 tot 48 weken laagopgeleiden)
  • A1 – A2 (20 weken midden- en hoogopgeleiden)
  • A2 – B1 (20 weken)
  • B1 – B2 (20 weken)

 

Wil je graag het inburgeringsdiploma halen? Dan kun je naast de inburgeringscursus de aparte vakken Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM), Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) en de examentraining volgen.

Lees meer

Pilot Kraamzorg NCB in het nieuws!

13 Januari 2021

Pilot Kraamzorg NCB in het nieuws!

Divosa heeft bij NCB Utrecht opnames gemaakt over de pilot in samenwerking met Naviva Kraamzorg en ROC Midden-Nederland.

Binnenkort verschij...

Lees meer

NCB Tilburg is verhuist! Nieuw adres is: Statenlaan 4, 5042 GX Tilburg

7 Januari 2021

NCB Tilburg is verhuist! Nieuw adres is: Statenlaan 4, 5042 GX Tilburg. Telefoonnummer: 088-8770013 mailadres: ncbtilburg@ncbnet.nl

Lees meer

NCB gaat Online!

Utrecht, 7 Januari 2021

Op maandagavond 14 december heeft de regering ons laten weten dat vanaf dinsdag 15 december  strenge Corona maatregelen in Nederland worden toegepast. Veel gebouwen en scholen gaan vanaf dinsdag 15 december tot en met 19 januari 2021 dicht. NCB zal ook geen lessen in de klas geven, alle lessen zullen via de computer, online gegeven worden.
Dat betekent dat vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met 19 januari 2021 alle lessen online gegeven worden.
 

 

Lees meer

NCB start leerwerktraject voor Verzorgende IG met Leger des Heils

5 Januari 2021

NCB start een uniek leerwerktraject voor Verzorgende IG in samenwerking met het Leger des Heils en ROC Midden-Nederland. Middels een intensieve combinatie van taal leren, een opleiding volgen en praktijkervaring opdoen word je binnen twee jaar opgeleid tot Verzorgende Niveau 3. Bij goed functioneren kom je in dienst bij het Leger des Heils.

Wil je graag anderen helpen? Lees hieronder de criteria en meer informatie en meld je aan! Stuur een e-mail naar s.akel@ncbnet.nl of bel 088-8770000 

Lees meer

Artikelen over NCB Kraamzorgproject deelnemers in Naviva Kraamzorg blad

4 Januari 2021

Team praktijkopleiders van Naviva heten NCB Kraamzorgproject deelnemers Anmol, Maria, Jamila en Hanane welkom in een lovend artikel.

Lees meer